Red Wolves staan voor zware opdracht

De nationale mannen handbalploeg neemt het woensdagavond in hun vijfde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2020 op tegen Servië. Na vier wedstrijden staan de Red Wolves laatste met één punt. Met het tweeluik Servië thuis en Kroatië op verplaatsing mogen de Belgen de kwalificatie voor het EK zo goed als vergeten. 

Eind oktober behaalden de Belgen, op verplaatsing in Servië, hun eerste en voorlopig enige punt in groep 2. “In tegenstelling tot toen verwacht ik mij nu aan een heel andere wedstrijd. Servië zal revanche willen voor het punt dat ze in Servië hebben laten liggen al vind ik nog steeds dat wij toen niet één maar twee punten hadden moeten meenemen” zegt bondscoach Arnaud Calbry die in Servië bij de Red Wolves debuteerde. “Er zijn nu ook enkele spelers bij die tijdens de heenwedstrijd bij hun ontbraken. Wij moeten proberen dezelfde match als toen te spelen en zeer efficiënt proberen te zijn. In de sport kan je altijd verrassen. Het is dus mogelijk om morgen punten te rapen. In de voorbije wedstrijden zijn we er altijd dicht bij geweest. Het komt vaak op details aan. Daar ligt nu de focus op tijdens de training: details, details en details.” 

“Komt daar nog eens bij dat er, behalve de spelers van Achilles Bocholt en Visé, nogal wat spelers sinds eind april geen competitiewedstrijd meer hebben gespeeld. Die spelers hebben allen een individueel programma gekregen maar het was toch wat puzzelen. Ook tijdens de trainingen de voorbije dagen was het soms was improviseren want er zijn nog jongens die gewoon moeten werken. Om morgen iedereen in de beste omstandigheid aan de wedstrijd te brengen hebben we het vaak individueel en speler per speler moeten bekijken” besluit Arnaud Calbry

Speler van het jaar Serge Spooren kijkt uit naar de match van morgen. “Het is dan misschien wat laat op het seizoen maar voor dit soort topwedstrijden kan ik me altijd opladen. Er wacht ons morgen een moeilijke opdracht maar ik sluit me aan bij de coach. Elke wedstrijd moet gespeeld worden, ook wanneer we het moeten opnemen tegen spelers die anderhalve week geleden de Final4 van de Champions League speelden. Wij hebben in Servië getoond dat we kwaliteiten hebben. Laat ons dat morgen opnieuw doen, het beste van onszelf geven en proberen één of twee punten thuis te houden.” 

“In de sport is alles mogelijk. Makkelijk wordt het niet maar we moeten proberen om morgen die match te winnen. Ik wil en we moeten winnen als we onze kansen gaaf willen houden. We moeten de nodige focus houden en de volledige wedstrijd op 100% van ons kunnen presteren” zegt Yves Vancosen.