Red Wolves willen imago opsmukken

De Red Wolves verloren afgelopen woensdag kansloos hun vijfde EK kwalificatiematch tegen Servië. De 26 – 37 nederlaag kwam bij iedereen hard aan, niet in het minste bij staf en spelers. Donderdagavond stak het team de koppen bij elkaar om de wedstrijd te analyseren. Vandaag wordt er nog getraind waarna de selectie vrijdagnacht afreist naar Kroatië. 

In zijn voorbeschouwing op de wedstrijd van Servië had bondscoach Arnaud Calbry aangegeven dat hij een totaal andere wedstrijd verwachte als die van in Servië. De bondscoach zag een sterke tegenstander maar ook een Belgische ploeg die het, vooral in de eerste helft, liet afweten. 

“We hebben donderdag tot na middernacht de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Servië bekeken en geanalyseerd” zegt bondscoach Arnaud Calbry. “De wedstrijd is niet verlopen zoals wij gepland en gewenst hadden. De jongens hebben kunnen zien dat er niet voldoende energie en strijdlust was. We hebben dat besproken en dat moet ons vooruit helpen in het licht van de volgende wedstrijd. Vannacht vertrekken wij om 03.20 u richting Zaventem en gaat het richting Frankfurt. Van daaruit zetten we koers naar Triëste in Italië. Dan zijn we nog zo’n 70 km verwijderd van Porec waar we tegen de middag hopen aan te komen. Zondagavond nemen we het op tegen Kroatië, een wereldmacht in het handbal. Ook al nemen we het op tegen een veel sterkere tegenstander, toch hoop ik een strijdlustigere ploeg aan het werk te zien die overtuigd is van hun kwaliteiten. Het is vaak in dat soort situaties dat je karakter moet tonen. We gaan er op die manier alles aan proberen te doen om het imago van onze Red Wolves op te smukken.” 

De Red Wolves zijn uitgeschakeld voor het EK maar toch staat er zondag nog heel wat op het spel. In een ideaal scenario winnen de Belgen van Kroatië om zo zeker te zijn van het behoud. Wanneer dat niet gebeurt wordt het bang afwachten en uitkijken naar de resultaten van de andere ploegen. In totaal zijn er 8 groepen. Van alle teams die als laatste in hun groep eindigen worden de 3 minst goed geklasseerde teams naar de pré-kwalificaties verwezen waarin ze het opnemen tegen Luxemburg, Cyprus of de winnaar van het Emerging Nations Championship dat zondag eindigt. 

Op dit moment is die twijfelachtige eer weggelegd voor Finland, Estland en Slowakije. Finland neemt het zondag op tegen Wit-Rusland, tweede in groep 5. Estland moet naar Slovenië, leider in groep 4. Slowakije, dat zondag naar Rusland trekt, heeft net als Finland en Estland 0 punten.  België heeft 1 punt, evenveel als de Faröer Eilanden, maar heeft een minder goed doelpuntensaldo (-33) als de Faröer Eilanden (-30) die naar Denemarken moeten.