Gunstige loting voor Red Wolves

Vandaag werd op het hoofdkwartier van de EHF in Wenen geloot voor de barragewedstrijd betreffende het behoud in de kwalificatierondes in aanloop van het EK 2022 en voor de WK kwalificatierondes in aanloop van het WK 2021. In tegenstelling tot eerdere lotingen was het lot de Red Wolves eerder gunstig gezind. In de EK barragewedstrijd neemt België het op tegen Cyprus. Met oog op het WK zit België in een groep van drie samen met Estland en Turkije. Alleen de winnaar gaat door naar de tweede kwalificatieronde. 

De loting begon met de barragewedstrijd die de Belgen moeten spelen om het behoud te verzekeren in de kwalificatierondes in aanloop van het EK 2022. In pot 1 zaten Luxemburg, Cyprus en Georgië. België zat samen met Estland en Finland, de drie laagst gerangschikte landen uit de EK kwalificatieronde 2020, in pot 2. België neemt het op tegen Cyprus. De Red Wolves spelen eerst thuis. Bij winst mogen de Belgen deelnemen aan de kwalificaties voor het EK 2022. 

Nadien volgde de loting voor de voorronde van het wereldkampioenschap handbal dat in 2021 in Egypte zal doorgaan van 15 tot 31 januari. In de eerste kwalificatiefase neemt België het in groep 4 op tegen Turkije en Estland. Alleen de winnaar stoot door naar de tweede kwalificatieronde. 

De landen hebben nu vier weken de tijd om te bepalen wat er zal gebeuren. Ofwel wordt er geopteerd voor heen- en terugwedstrijden ofwel wordt er geopteerd voor, in het geval van de Belgen, een driehoek tornooi. Afhankelijk van die keuze kan nadien de datum van de barragewedstrijd voor het EK 2022 tegen Cyprus worden bepaald. De exacte data zullen meegedeeld worden van zodra ze bekend zijn. De periode waarin de wedstrijden en/of driehoek tornooi gespeeld zullen worden zijn de internationale weken in oktober en januari.