Vooruitblik start BENE-League: HC Visé BM

HC Visé BM

Coach : Korneel Douven (2e seizoen)
Palmares : 1 keer Final4 (2018-2019)
Vorig seizoen : verliezend finalist 2018-2019
Belangrijkste inkomende transfers : Bartosz Kedziora, Rudi Schenk
Ambitie : Final4

HC Visé BM begint straks aan zijn vierde seizoen op rij in de BENE-League. Omwille van Europese verplichtingen zijn de eerste twee wedstrijden van de BENE-League verplaatst. De eerste weken van september zijn dan ook zeer pittig maar het team van Korneel Douven is er klaar voor. 

“We zijn net terug van een stage in Hongarije” zegt Korneel Douven. “Behalve het sportieve aspect is het ook belangrijk om je seizoen te beginnen met een groep die voor elkaar door het vuur gaat. Enkele dagen afzondering waarbij het handbal en het groepsgevoel centraal staan vind ik dat ook zeer essentieel. Jammer dat we geen profclub zijn waardoor er enkele jongens omwille van professionele verplichtingen moesten afhaken. Op een spierblessure van Yves Vancosen na hebben we een goede voorbereiding gekend. Yves heeft op stage een individueel programma afgewerkt en sluit deze week opnieuw aan bij de groep.”

Een eerste prijs

Vorig seizoen deed HC Visé BM mee voor de prijzen. Visé schopte het tot in de finale van de BENE-League Final4 en speelde in België voor de titel. In beide gevallen was Achilles Bocholt te sterk. “Vorig seizoen was goed maar dit seizoen moet beter” aldus Korneel Douven. “De ambitie is duidelijk: we willen een prijs pakken. De eerste prijs die je kan pakken is de BENE-League. Het eerste objectief is de Final4 halen. Vervolgens moeten we onze eerste wedstrijd op zaterdag winnen en daarbij niet teveel krachten verspelen zodat er op zondag nog genoeg benzine in de tank zit om te knallen.” 

Eigen jeugd stroomt door 

Een nieuw seizoen wil meestal ook zeggen dat er nieuwe spelers instromen. Bij HC Visé BM is dat niet anders al krijgt ook de eigen jeugd een kans. “Pierre Brixhe, Sébastien Danesi en Thomas Mormont zijn opgenomen in de BENE-League kern. Het zijn talentvolle spelers die klaar zijn om een niveau hoger te spelen. De voorbije weken hebben ze aangetoond dat ze de titularissen het vuur aan de schenen kunnen leggen. Ik verheug mij op een nieuwe samenwerking met Bartosz Kedziora. Ik ken hem nog vanuit mijn periode bij Achilles Bocholt. Hij is een rasechte middenopbouwer die de lijnen in aanval kan uitzetten op het veld. Hij heeft tonnen ervaring en zeer recent nog bewezen dat hij finales kan beslissen. In doel is Rudi Schenk absoluut een aanwinst. Hij is een echte topkeeper die de laatste jaren steeds bij de beste doelmannen van de BENE-League hoorde! Wij hopen dat ook hij dat tikkeltje extra kan brengen op de belangrijke momenten!”

Programma HC Visé (Europa en BENE-League)

Zondag 1 september : HC Visé BM - Hafnarfjordur (Ijsland) Europees
Woensdag 4 september : Hubo Initia Hasselt – HC Visé BM BENE-League
Zondag 8 september : Hafnarfjordur (Ijsland) – HC Visé BM Europees
Zaterdag 14 september : Handbal Tongeren – HC Visé BM BENE-League
Dinsdag 17 september : HC Visé BM – Aalsmeer BENE-League