Vooruitblik start BENE-League: Atomix

Coach : Lars Bertels (3e seizoen)
Palmares : twee keer deelname BENE-League (2008-2009 en 2010-2011) Geen Final4
Vorig seizoen : kampioen eerste nationale, promotie naar BENE-League
Belangrijkste inkomende transfers : iedereen blijft
Ambitie : behoud verzekeren

Donderdag 30 mei 2019 pakte Atomix Haacht de titel in eerste nationale en verzekerde het zich van een plaats in de BENE-League voor seizoen 2019 – 2020. Goed twee maanden later begon het team van Lars Bertels aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Nu Atomix op het hoogste niveau terugkeert wil het daar ook blijven. De club wil dat doen met dezelfde groep die vorig jaar de titel won, aangevuld met enkele buitenlanders.

“De voorbije maanden is er binnen de club en op alle niveaus heel hard gewerkt” zegt Lars Bertels. “We zijn blij dat we mogen deelnemen aan de BENE-League maar het gaat verder dat alleen maar blijdschap. Gezien de financiële en sportieve inspanningen die de club heeft geleverd moet er ook gepresteerd worden. De ambitie is om te bevestigen. Een ticketje retour wil iedereen vermijden. Als het kan mag het ook iets meer zijn, maar laat ons eerst maar proberen te bevestigen. Ik wil dat doen met de spelers met dewelke ik vorig jaar de titel heb behaald. Iedereen is gebleven. Dat we de groep hebben kunnen samenhouden is onze beste transfer. Daarnaast zijn er nog drie buitenlandse spelers die ons vervoegd hebben. Een doelman, een spelverdeler en een rechteropbouwer. We moeten het samen gaan doen. Het collectief is belangrijk. De groep toont zich ook hongerig, gretig en nieuwsgierig. Ze staan te popelen om er dit weekend aan te beginnen.”

5 weken voorbereiding

Op 29 juli leidde Lars Bertels zijn eerste training. Hij wordt voortaan bijgestaan door T2 Kristof Van Wesemael. “Kristof heeft jarenlang op hoog niveau handbal gespeeld. Beroepshalve is hij personal coach en brengt hij een pak ervaring mee naar onze club. Eind juli zijn we met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Eerder beginnen was onmogelijk gezien het feit dat we tot einde mei gespeeld hebben. De agenda zat propvol met trainingen, oefenwedstrijden, een tornooi en een stage in Sélestat. Ook op dat vlak is er niets gewijzigd. In het verleden trokken we voor een stage ook steeds naar het buitenland. In feite hebben we niets anders gedaan dan de voorbije jaren. De groep groter geworden en er is meer intensiteit op training omdat de concurrentie ook groter is. Je hebt nu meer weerstand op training wanneer je aanval en verdediging traint, dat is wel anders.”

Programma Atomix Haacht

Zaterdag 31 augustus : Handbal Tongeren – Atomix Haacht
Zaterdag 7 september : Atomix Haacht – Hurry Up

Foto's met dank aan Atomix