Black Arrows Abroad 2.0

Black Arrows Abroad, het wekelijks rapport van de Black Arrows die in het buitenland actief zijn, begint aan een tweede leven. Omdat het niet altijd makkelijk was om foto’s en reacties van Black Arrows actief in het buitenland te bekomen werd het project ‘on hold’ gezet. Onder impuls van onder andere Conny Schepers, T2 van de Black Arrows, werd besloten het project een tweede kans te geven. Alle quotes en foto’s worden voortaan opnieuw gebundeld en maandagnamiddag, ten laatste dinsdagvoormiddag gepubliceerd. 

Black Arrows Abroad: 

  • Clara Verschuuren: Entente Noisy Gagny Handball
  • Marlies Verschuuren: V&L Geleen
  • (dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld

We beginnen er meteen aan met twee verslagen die we ontvingen van de zusjes Verschuuren. 

Clara Verschuuren is helemaal hersteld van haar blessure. In het tussenseizoen verhuisde ze naar Entente Noisy Gagny Handball die uitkomt in N1F (poule 3). 

“Dit is de 3de afdeling in Frankrijk. Hier zijn 4 poules. Het doel is om weer te stijgen naar D2F (2de reeks). Vorig jaar is de ploeg op de laatste speeldag gezakt naar 3de reeks” aldus Clara Verschuuren. Afgelopen weekend speelde ze haar 3e competitiewedstrijd. 

“Voor de 3de competitie wedstrijd van het seizoen maakten we de verre verplaatsing naar Altkirch, vlakbij de Luxemburgse grens” zegt Clara Verschuuren. “De tegenstander begon het best aan de wedstrijd (3-1 na 5’). Via een goede verdediging, snelle tegenaanvallen en sterk samenspel gingen we rusten met een 12-15 voorsprong. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd, zodat de wedstrijd werd afgefloten bij een 27-33 eindstand. Hierdoor blijven we na 3 speeldagen ongeslagen. Ik ben heel tevreden van de wedstrijd. De verdediging was heel goed, waardoor ik met een stoppercentage van 44% (21/48) een belangrijk aandeel had in deze winst.”

Foto met dank aan: Julian Renard 

Zus Marlies Verschuuren trok naar Nederland en speelt nu bij V&L Geleen. “Mijn eerste seizoen bij Vlug & Lenig Geleen (V&L Geleen, NL) is volop aan de gang. We zijn een zeer jonge ploeg die volop in opbouw is. Na een gelijk spel in de openingswedstrijd (Voorwaarts), hebben we een wedstrijd gewonnen (SEW) en een verloren (Quintus) telkens met het kleinste verschil” zegt Marlies Verschuuren. “Tegen koploper VZV konden we ons niveau van de voorbije speeldagen niet vasthouden. Het werd een collectieve off-day met veel technische fouten en gemiste doelkansen. Na een ruststand van 15-4,  konden we het verlies in de tweede helft nog enigszins beperken. Eindstand 30-18.”