Black Arrows Abroad 2.0

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

Werken mee aan deze rubriek:

- Clara Verschuuren: Entente Noisy Gagny Handball
- Marlies Verschuuren: V&L Geleen
- Munia Smits : HSG Blomberg-Lippe
- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld) 

Geonius V&L Geleen - OTTO Work Force / VOC Amsterdam (26-29) 

“Na de slechte prestatie van vorige week, waren we uit op eerherstel” zegt Marlies Verschuuren. “Met VOC Amsterdam, regerend landskampioen, wachtte opnieuw een moeilijke tegenstander. We waren  echter vastberaden en stonden als team heel sterk te spelen, waardoor we 5-0 konden uitlopen. VOC kwam nadien toch stap voor stap terug in de wedstrijd, waardoor we gingen rusten met een 12-13 tussenstand. We bleven zowel aanvallend en verdedigend sterk spelen, bouwend op de afspraken die we tijdens de trainingen hadden opgesteld. Hierdoor konden we de voorsprong terug uitbouwen tot 2 punten. De ervaring en fysieke kracht van VOC in het laatste kwartier zorgde er echter voor dat we alsnog de wedstrijd verliezend moesten afsluiten. Eindstand 26-29. We hebben alles gegeven, met enkele blutsen en builen tot gevolg, en mogen dus heel trots zijn op wat we dit weekend laten zien hebben.”

Munia Smits won vorige week met HSG Blomberg-Lippe met 36 – 24 tegen Leverkusen. “Het was een mooie, sterke collectieve prestatie waarbij we het gewoon heel mooi tot op het einde als team hebben uitgespeeld. Met een sterke verdediging en een super keeper in de goal konden we zeker in de 2de helft de kloof iets groter maken. Wij zijn zeer tevreden met deze winst” zegt Munia Smits trots.

Nele Antonissen is aan de slag bij Handball Octeville-sur-Mer in de Franse D2. “Zondag moesten we tegen Achenheim spelen. Aangezien alle ploegen in de competitie aan elkaar gewaagd zijn, is elke wedstrijd spannend en moet je altijd met 100% overtuiging spelen om te winnen. Dit was ook de voorbije speeldag niet anders. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Jammer, maar de laatste 5 minuten maakten wij te veel fouten waardoor Achenheim kon uitlopen. Zo was de eindstand 24-26 in het voordeel van Achenheim” zegt Nele Antonissen.

Clara Verschuuren trad het voorbije weekend aan in de 3e ronde van de bekercompetitie. “We speelden we op verplaatsing tegen een ploeg uit N2F. In het begin was er veel balverlies waardoor de tegenstander lange tijd op gelijke trend bleef. Via snelle tegenaanvallen liepen we vlot uit naar een 11-puntenkloof. De wedstrijd werd gewonnen met een 25-33 eindstand. Op naar de volgende ronde!”

Aaricia Smits speelt dit seizoen bij Waiblingen Tigers, 2e liga in Duitsland. Zij leed afgelopen weekend een nipte 25 - 24 nederlaag tegen Freiburg. " Het was een collectief minder goed gespeelde wedstrijd van heel de ploeg waardoor we een ploeg die we de baas hadden moeten zijn een kans en hoop de winst hebben gegeven, die ze ook gegrepen hebben. Ook al hebben we gevochten de punten mee naar huis te nemen, was Freiburg afgelopen weekend de betere en mentaal sterkere ploeg."

Foto's vrij van rechten bezorgd door Black Arrows