Black Arrows Abroad 2.0

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

Werken mee aan deze rubriek:

- Clara Verschuuren: Entente Noisy Gagny Handball
- Marlies Verschuuren: V&L Geleen
- Munia Smits : HSG Blomberg-Lippe
- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld) 

Clara Verschuuren en Entente Noisy Gagny Handball haalden gisteren zwaar uit. Kind van de rekening was Epinal dat met een overduidelijke 31 – 22 score huiswaarts werd gestuurd. “Afgelopen zondag speelden we een thuiswedstrijd tegen Epinal. Vanaf het begin speelden we zowel aanvallend als verdedigend een goede wedstrijd. De wedstrijd werd vlot gewonnen (31-22). Over twee weken maken we de verre verplaatsing naar Metz. Aangezien we samen ongeslagen aan de leiding staan, zal de winnaar van deze wedstrijd de koppositie innemen. Een wedstrijd om naar uit te kijken!”

Foto vrij van rechten met dank aan fotograaf Julian Renard

Nadat Munia Smits vorige week Leverkusen versloeg namen de Antwerpse en haar club HSG Blomberg-Lippe nu de maat van Mainz. De 18 – 23 zege zorgde voor een brede glimlach op de snoet van Munia.  “Het was een zeer moeilijke en onaangename wedstrijd. Het was ook niet meteen één van onze mooiste wedstrijden maar we zijn blijven vechten tot op het einde. Naar het einde van de wedstrijd toe waren wij de ploeg dat het gestructureerd uitspeelde waardoor wij de wedstrijd in ons voordeel konden beslissen.”

Foto met dank aan Munia Smits

In Nederland verloor Marlies Verschuuren met haar ploeg V&L Geleen met 30 – 19 op bezoek bij Borhave. “Van de goede prestatie van vorige week, bleef dit weekend niets over” blikt Marlies Verschuuren terug. “Verdedigend en aanvallend stonden we niet sterk genoeg. Aanvankelijk was er nog geen probleem. Het ging gelijk op, desondanks ons slechte niveau, tot 16-15. Daarna ging het licht uit. Eindstand 30-19. Jammer, heel jammer. We moeten dit echter zo snel mogelijk achter ons laten en ons volop voorbereiden op volgende week.”

Aaricia Smits speelde het voorbije weekend tegen het ongeslagen Rosengarten. Aaricia en haar ploeg Waiblingen Tigers boden aardig weerstand maar verloren uiteindelijk toch met 31 – 22. “Het was een super spannende en gelijkgaande wedstrijd waarin beide teams lieten zien wat ze konden. In de laatste kwartier schakelde Rosengarten een versnelling hoger en toonden ze waarom ze dit seizoen nog  geen enkele wedstrijd verloren.”

Nele Antonissen en Octeville-sur-Mer slaagden er afgelopen weekend niet in om de ongeslagen leider ten val te brengen. Dit weekend moesten we met Octeville-sur-Mer op verplaatsing naar Saint -Amand les Eaux. Zij staan ongeslagen aan de leiding van de competitie en hebben de ambitie om terug naar de hoogste afdeling te stijgen. Aangezien er verschillende basisspelers gekwetst zijn bij ons, wisten we dat het een moeilijke opgave ging worden om de punten mee naar Octeville te nemen. We begonnen sterk aan de wedstrijd en aan de rust was het dan ook 12-11 . In de 2de heft konden we dit jammer genoeg niet vasthouden en de einduitslag was dan ook 24-18. We zakken naar de 3de plaats in de competitie en dus het wordt knokken om een play-off plaatsje te bemachtigen.”