Black Arrows Abroad 2.0

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

Werken mee aan deze rubriek:

- Clara Verschuuren: Entente Noisy Gagny Handball
- Marlies Verschuuren: V&L Geleen
- Munia Smits : HSG Blomberg-Lippe
- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld) 

We beginnen dit overzicht in Frankrijk bij Nele Antonissen. "Zaterdag speelden we onze laatste wedstrijd van 2019. De reden hiervoor is omdat onze competitie stil ligt vanwege het WK. Iedereen was dus  zeer gemotiveerd om nog een laatste keer dit jaar alles te geven. Helaas kenden we een collectieve off-day waardoor we niet wisten te winnen tegen Stella sports Saint maur handball. Nu hebben we een lange periode zonder wedstrijd, maar dit wil niet zeggen dat we niet gaan trainen. Het aantal trainingen wordt weer verhoogd en we hopen na deze rust periode weer te kunnen starten zoals we in het seizoen gestart zijn."

Clara Verschuuren en haar team haalden het afgelopen weekend zwaar uit en wonnen hun wedstrijd met een monsterscore. “Na het nipte verlies van vorige week waren we onze talrijk opgekomen toeschouwers een mooie wedstrijd verschuldigd. Dit onder het toeziend oog van Conny Schepers, T2 van de Black Arrows. Vanaf de eerste minuut speelden we met een enorme gedrevenheid. Iedereen werd betrokken in de aanval. Via meerdere goed uitgespeelde aanvallen gingen we rusten met een 21-7 stand. Na de rust hetzelfde spelbeeld zodat we uiteindelijk gemakkelijk de wedstrijd wonnen met 43-13. Volgende week spelen we de 1/16 ronde in de beker van Frankrijk. We ontvangen tweedeklasser Rennes, de ploeg van Maureen Racz.”

Marlies Verschuuren, zus van Clara, won het afgelopen weekend eveneens haar wedstrijd. “We hebben het voorbije weekend twee heel belangrijke punten behaald. Halfweg de competitie staan we zo op een 6de plaats wat recht geeft op een play-of ticket. We begonnen moeizaam aan de wedstrijd tegen de ervaren ploeg uit Volendam. We raakten echter niet in paniek en konden de aansluiting terug vinden. Het spel ging heel snel over en weer en kon elke richting uitgaan. 10 minuten voor tijd komen we dan 3 punten achter te staan. We knokten echter terug en kwamen in de laatste minuut op voorsprong. Balverlies van Volendam gaf ons de mogelijkheid om rustig uit te spelen, wat we ook deden. Eindstand 30-29.”

En tot slot ook nog goed nieuws vanuit Duitsland waar Munia Smits haar wedstrijd wist te winnen. “Wij versloegen Oldenburg met 33-27. Verdediging stond het zeer goed, vooral in de eerste helft waar we al met 17-11 voorsprong in de kleedkamer konden gaan. In de tweede helft bleven we op ons elan doorgaan, behielden wij de rust en wonnen uiteindelijk met 33 – 27.”