De KBHB, Stad Lokeren en IHF werken op lange termijn samen

Van 17 tot en met 20 december organiseert de KBHB met de steun van de IHF een vierlandentornooi. De wedstrijden worden gespeeld in het sport en jeugdcomplex in Lokeren (Sportlaan 2).  Behalve België nemen ook Nederland, Luxemburg en Griekenland deel. De komende drie jaar zal België, met de steun van de IHF en Stad Lokeren een soortgelijk tornooi organiseren.

“De steun van de Internationale Handbalfederatie IHF is van doorslaggevend belang om dit tornooi te kunnen organiseren” zegt Alex De Brauwer, teammanager van de Men 18 en penningmeester van de KBHB. “Technisch directeuren Jelle Vonckx en Jonathan Vandeberg hebben heel veel inspanningen gedaan om het tornooi naar België te halen en het uiteindelijk ook te organiseren. De tussenkomst van afscheidnemend KBHB voorzitter Piet Moons heeft er mede voor gezorgd dat de IHF dit tornooi subsidieert. De financiële steun van de IHF voor een dergelijk jeugdtornooi toont aan dat ze overtuigd zijn van het belang van zo’n tornooien om de verdere ontwikkeling van jonge spelers proberen te stimuleren.” 

De keuze voor Lokeren als gaststad is niet toevallig. Tijdens de voorbije gemeenteraad werd beslist dat Lokeren de komende drie jaar gastheer zal zijn voor dit tornooi. “Dat is fantastisch nieuws! In naam van de KBHB wil ik de burgemeester, de schepen van sport en samen met hen het voltallige schepencollege bedanken voor hun steun. De voorbije jaren heb ik zelf kunnen vaststellen dat de stad en de gekozen locatie alles te bieden hebben. In het sport- en jeugdcomplex zijn er twee sporthallen ondergebracht. Daarnaast is de nabijheid van het zwembad en de atletiekpiste op dezelfde site een enorm voordeel. Dat de jeugdherberg op wandelafstand ligt is mooi meegenomen. Alles ligt op een zakdoek waardoor er ook geen verplaatsingen georganiseerd moeten worden en we op die manier ook nog een duitje in de zak doen betreffende het milieu, én het budget van de KBHB minder belasten” aldus Alex De Brauwer

“Sportief gezien is dit tornooi een schot in de roos omdat ook de Men 15 tijdens twee trainingsmomenten kunnen proeven van hoe het is om internationaal te kunnen spelen en hoe de Men 18 presteren. Betrokkenheid creëren, hen laten proeven van het internationale niveau is belangrijk voor elke leeftijdscategorie. We hebben dat al mogen ervaren tijdens de Partille Cup. Trainers in de beste omstandigheden de mogelijkheid bieden om gedurende meerdere dagen met jonge talenten te kunnen samenwerken én hen perspectief te bieden op de toekomst is een tweede niet onbelangrijke doelstelling. Na de Men 18 komen de Men 20 waarna de spelers al dan niet de sprong naar de Red Wolves kunnen maken. Beide leeftijdscategorieën worden voorbereid op het grote werk.  Dat dit niet zomaar een ambitie in het ijle is bewijst Arnaud Calbry, bondscoach van de Red Wolves. In aanloop van de dubbele interland tegen Cyprus selecteerde hij maar liefst zeven jonge spelers die in de vorige lichting nog bij de Men18 zaten. Het toont aan dat zij kansen krijgen én dat hun niveau goed zit. Vooral dat laatste is belangrijk want in januari zit er toch wat druk op de ketel en moeten de Red Wolves winnen. De selectie van de jonge spelers toont aan dat de bondscoach alle vertrouwen heeft in hen en in het voorbereidend werk van zijn technische directeuren” besluit Alex De Brauwer.