Jelle Vonckx: onze ambitie is tornooiwinst

Van 17 tot en met 20 december organiseert de KBHB met de steun van de IHF een vierlandentornooi. De wedstrijden worden gespeeld in het sport en jeugdcomplex in Lokeren (Sportlaan 2).  Behalve België nemen ook Nederland, Luxemburg en Griekenland deel. De doelstelling van de KBHB is om op jaarbasis elke jeugdselectie te laten deelnemen aan tien internationale wedstrijden. De ambitie is tornooiwinst.

In december 2018 organiseerde de KBHB een driehoek tornooi met Nederland, Luxemburg en België. Dit jaar wordt de organisatie uitgebreid tot een vierlandentornooi. “Dankzij de middelen die de wereldhandbalfederatie IHF beschikbaar stelt kunnen we dit tornooi organiseren” zegt Jelle Vonckx, technisch directeur van de KBHB. “Net als vorig jaar organiseren we dit tornooi in Lokeren. Sinds enkele jaren organiseren we er een opstartstage voor de Men 18. De accommodatie biedt heel veel mogelijkheden. Op wandelafstand van de sporthal heb je te midden de natuur een schitterend jeugdherbergcomplex waar de verschillende ploegen tijdens het tornooi gehuisvest worden. De ontvangst is er steeds hartelijk.” 

De voorbije jaren werden heel veel energie en middelen gestoken in de Red Wolves, het uithangbord van het nationale mannenhandbal. Die inspanningen blijven behouden en worden doorgetrokken naar de Black Arrows en nationale jeugdselecties. “Eén van onze hoofddoelstellingen binnen de federaties is dat we al onze selecties jaarlijks tien internationale wedstrijden proberen aan te bieden. Met de organisatie van dit tornooi zorgen we meteen voor drie internationale wedstrijden” vervolgt Jelle Vonckx

Wie sport heeft ambitie en wil graag winnen. Dat is ook het geval voor de Men 18. “Onze ambitie is om dit tornooi te winnen” zegt Jelle Vonckx. “Dat is ook realistisch. In het verleden hebben we al eens tegen Nederland en Luxemburg gespeeld. Het waren telkens felbevochten wedstrijden. Tegen Nederland verloren we nipt. Tegen Luxemburg wonnen we met één of twee doelpunten. Griekenland is de grote onbekende. Daar weten we nog niet veel van. Behalve winnen is de ambitie ook ons sportief niveau op te trekken, te leren en de spelers zich verder te laten ontwikkelen. Alle deelnemende landen delen die mening. Dat blijkt uit het feit dat er onderling beelden worden uitgewisseld zodat iedereen dit tornooi in de best mogelijke manier kan voorbereiden. Op die manier maak je elkaar ook sterker. Die onderlinge samenwerking is top! Maar één keer op het veld wil je maar één ding en dat is winnen.”

PROGRAMMA

Dinsdag 17 december

• Ontvangst teams en trainingen

Woensdag 18 december

• 17.30 u : Nederland – Luxemburg
• 20.00 u : België – Griekenland

Donderdag 19 december

• 17.30 u : Griekenland – Luxemburg
• 20.00 u : België – Nederland

Vrijdag 20 december

• 10.30 u : Nederland – Griekenland
• 14.00 u : België – Luxemburg
• 18.00 u : Einde

TICKETS

Alle leden van VHV en LFH van twaalf jaar en meer kunnen voor dit tornooi een gratis abonnement voor drie dagen bekomen. Als ze zo’n abonnement willen volstaat het om dit te melden aan de clubsecretaris. Dit kadert in het geheel van de solidariteitsbijdragen.

Fans die niet aangesloten zijn bij een club en de wedstrijd willen bijwonen kunnen een ticket kopen aan de kassa. Prijs is 5 €.