Dagboek Lundaspelen 2019 : update dinsdagavond 23.00 u

Vanaf donderdag 26 december tot en met 30 of 31 januari, afhankelijk van de resultaten, neemt een VHV selectie jongens en een team meisjes 17 deel aan de Lundaspelen georganiseerd in het Zweedse Lund. De komende dagen houden we jullie via sociale media op de hoogte. 's Avonds volgt dan een beknopt overzicht op de VHV website.

Maandag 30 december

23.00 u

Iedereen is veilig thuis. Dank om dit dagboek te volgen en tot volgend jaar.

09.16 u

Ons Zweeds avontuur zit er bijna op. Resteert enkel nog een lange busrit richting thuisland.Hopelijk hebben onze jongens en meisjes ervan genoten en nemen ze heel wat handbalbagage extra mee.

Aan Pascal (T1 van de B15 VHV-selectie) en Hub (T1 van de G16 KBHB-selectie) zal het zeker niet gelegen hebben. Ze hebben al hun kennis en ervaring aangewend om onze beloftevolle jeugd zowel op handbal-technisch vlak als op het gebied van houding, inzet en discipline de nodige zaken via 1-on-1 of groepscoaching bij te brengen, elkaar aanvullend en versterkend waar mogelijk.

Het is nu aan de spelers en speelsters zelf om al dit advies op te nemen, te verwerken en aan te wenden waar toepasselijk.

Na weeral een vroege ochtend hebben we met vereende krachten ingepakt, opgeruimd, gepoetst en uiteraard ook nog ontbeten om ons nu richting bus te begeven en decrit van 1000 km te trotseren.

00.28 u

Laatste dag in Lund. Vandaag moesten we om 9u42 onze 1ste wedstrijd spelen tegen Sävehof. Met de juiste ingesteldheid en mentaliteit bij de meisjes starten we de wedstrijd. Al snel merkten we op dat de snelheid van de tegenstander een moeilijke dobber ging worden. Ook de grote van de meisjes (pivot 1m85) heeft ervoor gezorgd dat we ons spel niet konden spelen. We verliezen deze wedstrijd met 7 - 18.

We hebben geknokt tot het einde, de tegenstander was vandaag gewoon beter. Hier moeten de meisjes mee leren omgaan en het geeft weer nieuwe werkpunten en inzichten. Na de wedstrijd zijn we gaan zwemmen als recup op het niet te onderschatte zware wedstrijd programma.

Na zes wedstrijd op drie dagen begint de vermoeidheid toe te slaan. Van zwemmen krijg je honger, dus dan maar eten. Op het menu staat rijst met stroganof. Na het eten trekken we richting school voor een verplicht rust moment.

Om 17u zijn we weer onderweg naar Eslövshalle waar we gaan supporteren voor DHW. Jammer genoeg verloren zij hun wedstrijd ook. Het bleef spannend tot het einde. Om 20u vertrokken we naar de Spärbanken Arena waar we samen met de jongens van de Vlaamse selectie een wedstrijd van de dames lugi zijn gaan kijken. We hebben ongelofelijk mooie handbal gezien.

Nu is het tijd om terug naar onze verblijfplaats te gaan. De koffers moeten gepakt. Hierna een welverdiende nachtrust. Maandag om 8u vertrekken we vanuit Zweden richting België. #onedreamoneteam #BelgiumW17

Zondag 29 december

21.15 u

Kijken naar de vrouwenligawedstrijd met de jongens en de meisjes #updatejongens

15.32 u

Uitleg Hub Maes over topsport en het belang van discipline, gedrag en inzet

15.23 u

Ontspannen met een spelletjesnamiddag #updatejongens

09.14 u

Score tegen Duitse ploeg Team Baden in de 1/16 finale: 11-20 in ons nadeel.

Leerpunten voor de spelers: luister naar de trainer. Er werd altijd op de keeper gesjot, te veel gestrekte passen op pivot, armen omhoog bij verdediging, ... Leerpunten zijn bekend en zullen aan gewerkt moeten worden.

Spirit is momenteel even weg bij onze kerels... begrijpelijk. Nu leren van de fouten en kop op! #updatejongens

00.28 u

Update Belgium Women 17. We zijn op gestaan om 7u30. Daarna een rustig ontbijtje. We hebben de voormiddag benut om te rusten. Om 12u30 maakten we de verplaatsing naar Tunaskolan voor het middag eten. Het ging er gezellig aan toe, de sfeer zat erin!

Daarna even een stop gemaakt bij de Spärbanken Arena. Van daaruit zijn we vertrokken richting sporthal Bollhuset.

We begonnen om 17u30 aan de 1ste wedstrijd die we eindigde met een mooie 8 - 14 in ons voordeel