EK Handbal begint donderdag 9 januari

Vanaf morgen tot en met zondag 26 januari wordt in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk het EK 2020 georganiseerd. Voor het eerst worden er 24 landen toegelaten tot het EK. Jammer genoegd schopten onze Red Wolves het niet tot op het EK. 

De Nederlanders zijn er wel net zoals enkel spelers die in België actief zijn. Pelt-spelers Ephrahim Jerry en Robin Schoenaker maken deel uit van de definitieve selectie van bondscoach Richardsson. Evert Kooijman van Bocholt haalde die selectie net niet. Nederland neemt het in de eerste ronde op tegen Spanje, Duitsland en Letland. 

Donderdag 9 januari zijn er vier wedstrijden. Om 18.15 u neemt Wit-Rusland het op tegen Servië terwijl Nederland meteen aan de slag mag tegen Duitsland. Om 20.30 u staan Kroatie - Montenegro en Spanje – Letland op het programma 

Je kan het EK volgen via de officiële website: https://men2020.ehf-euro.com/home/ 

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via EHF.Tv: https://www.ehftv.com/int/livestream-schedule 

Onze Red Wolves spelen volgende week woensdag een barragewedstrijd tegen Cyprus die de Belgen naar de EK voorronde 2022 moet loodsen. Tickets zijn nog steeds te koop via https://handbal-interland.tickoweb.be/selection of te bekomen via de club (solidariteitsbijdrage)

(VHV/IK/Hbvl)