Black Arrows Abroad 2.0

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

Werken mee aan deze rubriek:

- Clara Verschuuren: Entente Noisy Gagny Handball
- Marlies Verschuuren: V&L Geleen
- Munia Smits : HSG Blomberg-Lippe
- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld) 

De actualiteit van de voorbije dagen zorgde ervoor dat de nieuwste aflevering van Black Arrows Abroad 2.0 even op zich liet wachten. Met de nodige vertraging laten we Nele Antonissen en Clara Verschuuren terugblikken op hun laatste wedstrijd.

Nele Antonissen

"Vorig weekend speelden we tegen Rennes Métropole. Zij zijn een rechtstreeks concurrent voor de play-offs en voor ons was het noodzakelijk om deze wedstrijd te winnen. Rennes begon het best aan de partij en al snel stonden we 4-1 achter. Daarna hebben we ons herpakt en gingen we de rust zelfs in met een 5-puntenkloof (10-15). In de tweede helft kwam Rennes nog terug tot op 2 doelpunten, maar al een geluk konden wij onze voorsprong vasthouden. De eindstand was 29-32. Voorlopig staan we 4de en worden komende wedstrijden zeer belangrijk om deze plaats vast te houden."

Clara Verschuuren

"Afgelopen weekend speelden we de eerste officiële wedstrijd van 2020. Na enkele vrije weekends konden we met hernieuwde energie de 2de competitiehelft starten. Onnodig balverlies en veel gemiste kansen resulteerden in 7-5 ruststand. Na de rust toonden we waarom we 2de staan in het klassement. Snelle aanvallen en een goede verdediging zorgden ervoor dat we de wedstrijd wonnen met 25-14."