EK 2020: groepsfase is begonnen

In de volgende fase van het EK 2020 wordt er een competitie in twee groepen afgewerkt. Een stand van zaken.

Groep 1

In groep 1 staan Spanje en Kroatië met het maximaal aantal van de punten aan de leiding. Beide ploegen wonnen alletwee hun wedstrijden. Spanje versloeg op donderdag Tsjechië met overtuigende 31 - 25 cijfers. Kroatië haalde het van Oostenrijk met 27 - 23. Op 22 januari nemen Kroatië en Spanje het om 16.00 u tegen elkaar op.

Groep 2

In groep 2 staan Noorwegen, Hongarije en Slovenië elk met één zege en twee punten aan de leiding. Slovenië speelt op vrijdag om 16.00 u tegen Ijsland dat eergisteren met 24 - 18 verloor van Hongarije. Hongarije speelt om 18.15 u vrijdagavond tegen Noorwegen. Om 20.30 speelt Portugal tegen Zweden.

De nummers 1 en 2 van elke groep gaan door naar de halve finales die op 24 januari gespeeld worden. Het zijn kruisfinales: de nummer 1 van groep 1 speelt tegen de nummer twee van groep twee en omgekeerd. De finale wordt gespeeld op zondag 26 januari.

Je kan het EK volgen via de officiële website: https://men2020.ehf-euro.com/home/ 

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via EHF.Tv: https://www.ehftv.com/int/livestream-schedule 

Onze Red Wolves spelen volgende week woensdag een barragewedstrijd tegen Cyprus die de Belgen naar de EK voorronde 2022 moet loodsen. Tickets zijn nog steeds te koop via https://handbal-interland.tickoweb.be/selection of te bekomen via de club (solidariteitsbijdrage).