België wint ook terugwedstrijd in Cyprus

De Belgische nationale mannenhandbalploeg de Red Wolves hebben na de heenwedstrijd eerder deze week in Hasselt nu ook de terugwedstrijd in Nicosia gewonnen. De Belgen zochten de kleedkamers op bij een 8 – 11  ruststand. In de tweede helft slaagden de Belgen er in om meer tempo in de wedstrijd te krijgen waardoor Cyprus het een pak moeilijker kreeg. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 16 – 31. Dankzij hun dubbele zege mogen de Belgen in oktober deelnemen aan laatste kwalificatieronde in aanloop van het EK 2022.

Op enkele verdwaalde toeschouwers na speelden de Red Wolves hun overbodige terugwedstrijd in Nicosia voor een lege zaal. Eerder deze week wonnen de Belgen de heenwedstrijd in Hasselt met 24 – 7. Op organisatorisch vlak was het  geen hoogvlieger. De bus die de spelers in hun hotel moest ophalen was meer dan een half uur te laat. Eén uur en tien minuten voor de wedstrijd zaten staf en spelers nog in hun hotel. De eerste helft werd ook sportief geen hoogvlieger. De Cyprioten namen een zeer afwachtende houding aan en lieten het initiatief aan de Belgen die er nauwelijks in slaagden om het tempo in de match te krijgen. Na goed 14 minuten hadden de Belgen een kleine voorsprong: 4 – 6. Halfweg de partij was het 8 – 11.

In de tweede helft kwamen de Belgen iets beter voor de dag. Na 10 minuten waren de Red Wolves 6 doelpunten uitgelopen, 10 – 16. De Belgen raakten beter in hun ritme waardoor de Cyprioten het een pak moeilijker kregen. Via 13 – 22 na 20 minuten eindigde de wedstrijd uiteindelijk op 16 – 31. De Red Wolves hadden voor aanvang van deze dubbele confrontatie met Cyprus één doel: zich plaatsen voor de uiteindelijke kwalificatieronde die in oktober start en hen naar het EK 2022 kan leiden. Dat is hen uiteindelijk ook gelukt.