EK 2020 - stand van zaken

In het EK zijn we stilaan toe aan de ontknoping van de groepsfase. In groep 1 zijn Spanje en Kroatië zeker van de halve finales. In Groep twee moeten er nog twee speeldagen afgewerkt worden en blijft alles nog mogelijk.

Groep 1

In deze groep werden maandagavond de voorlaatste wedstrijden gespeeld. Kroatië had het knap lastig met Tsjechië en won uiteindelijk met één doelpunt verschil: 22 - 21. Dan had Spanje het veel makkelijker. De Spanjaarden hadden geen kind aan de Wit-Russen en wonnen met overtuigende 28 - 37 cijfers. Duitsland deed hetzelfde met Oostenrijk: eindstand 22 - 34. Spanje en Kroatië zijn met het maximaal aantal van de punten zeker van de halve finales. Woensdagavond maken beide landen in een onderling duel uit wie de groep wint.

Groep 2

In deze groep moeten de teams elk nog twee wedstrijden spelen en ligt alles nog open. Noorwegen lijkt met 6 punten zeker van de volgende ronde al mogen we ook niet te voortvarend zijn want Noorwegen neemt het vanavond op tegen Ijsland. Als Noorwegen wint zijn ze quasi zeker van de volgende ronde en is Ijsland uitgeschakeld. Slovenië en Hongarije zijn gedeeld tweede. In hun onderling duel van zondagavond versloeg Hongarije Slovenië nipt met één goal verschil. Slovenië speelt vanavond tegen Portugal terwijl Hongarije het opneemt tegen het reeds uitgeschakelde Zweden. Het kan in deze groep werkelijk nog alle kanten uit.