EK 2020: Spanje en Kroatië in EK finale

De teerlingen zijn bijna geworpen: zondag nemen Spanje en Kroatië het tegen elkaar op in de finale van het EK handbal. Volgt Spanje zichzelf op als Europees Kampioen of slaagt Kroatië erin om in hun derde EK finale voor het eerst goud te pakken?

Vrijdag werden de halve finales gespeeld en zoals verwacht werden het twee spannende wedstrijden waarin Spanje en Kroatië hun favorietenrol waarmaakten. Al ging dat niet zonder slag of stoot. Kroatië had een taaie klant aan Noorwegen. Halfweg was het 10 - 12 in het voordeel van Kroatië dat uiteindelijk de wedstrijd won met één goal verschil: 28 - 29.

Spanje nam het op tegen Slovenië en had bij de rust een comfortabel kloof van 5 doelpunten: 20 - 15. Maar Slovenië gaf niet af, knokte zich terug in de wedstrijd om uiteindelijk toch het hoofd te moeten buigen. Eindstand 34 - 32.

Vanavond nemen Duitsland en Portugal het tegen elkaar op met als inzet de vijfde plaats. Slovenië - Noorwegen wordt eveneens vanavond gespeeld met als inzet de bronzen medaille.

De finale tussen Spanje en Kroatië wordt zondagnamiddag gespeeld. Opgooi om 16.30.

Je kan het EK volgen via de officiële website: https://men2020.ehf-euro.com/home/ 

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via EHF.Tv: https://www.ehftv.com/int/livestream-schedule