Een hart onder de riem

Beste handbalvrienden,

We leven nu al enkele weken in heel nieuwe en vreemde omstandigheden. Het is wennen en aanpassen: voor onze spelers, ouders, trainers, scheidsrechters, clubmedewerkers… (geen trainingen, geen wedstrijden, geen toernooien...). Het doet me echter veel plezier dat ik zie dat heel velen van erg goede wil zijn en er met zijn allen het beste van maken. Clubs, spelers die massaal leuke sportieve filmpjes en challenges op sociale media posten. In ieder geval nu al een dikke proficiat voor de motivatie en de geleverde inspanningen en hou nog even vol want zoals ze zeggen “na regen komt zonneschijn”. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend.

In deze tijd van grote onzekerheid weten we dat het noodzakelijk is extra zorgzaam te zijn voor jongeren die opgroeien in een onzekere of onstabiele situatie. Voor velen is sporten hun uitlaatklep, hun vaste structuur. Nu zijn er geen trainers en handbalvrienden om je mee te omringen. De wedstrijden in het weekend die weg vallen. Niet kunnen gaan supporteren voor je favoriete handbalploeg… Voor gezinnen met sportende kinderen hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen wat dit met ons allen doet. Ook wil ik mij richten naar de handbalclubs. Waar iedere dag/week/maand zoveel bestuursleden, trainers en vrijwilligers klaar staan om alles mogelijk te maken om iedereen te kunnen laten handballen. Nu is het in elke sporthal stil, de deuren zijn gesloten. Met dit schrijven wil ik jullie allen een warm hart onder de riem steken. Wij zitten allemaal met vragen en onzekerheden. En geloof me, je bent echt niet de enige. Op het nieuws en sociale media horen we soms straffe dingen.

Heb je nood aan een babbel of ondersteuning?

Er zijn heel wat instanties die een luisterend oor of een helpende hand bieden. Hierbij bezorg ik jullie info over de hulplijn 1712. Hulplijn 1712 is een professionele hulplijn voor burgers met vragen over geweld. Tijdens de coronacrisis verwacht hulplijn 1712 een toename van conflicten in gezinnen. De professionele 1712-hulpverleners staan klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden en zullen tijdens de coronacrisis de telefoon en chat blijven bemannen. 1712 is Iedere dag telefonisch bereikbaar tussen 9u en 17u en live chat van 17u tot 19u. Het is belangrijk dat wij de jongeren en onszelf niet uit het oog verliezen. Indien er hierover vragen zijn mogen jullie mij altijd contacteren.

In afwachting tot de voorbereiding van het nieuw handbalseizoen nog heel veel succes toegewenst.

Verzorg jezelf en jullie naasten, heb elkaar lief en steun elkaar. Samen staan we sterk!

Met vriendelijke groet
Sabine Stieglitz
Federatie API
api.handbal@gmail.com