Speel Handbal Challenge is groot succes

De Speel Handbal Challenge die de Vlaamse Handbalvereniging tijdens de maand april organiseerde bleek een groot succes. Gespreid over alle Vlaamse provincies, aangevuld met één club uit het Luikse, werden door 19 verschillende clubs in totaal 53 clipjes gemaakt. 554 personen werkten mee aan de clipjes. In totaal bekeken 38991 personen de clipjes, goed voor een totaal bereik van 130068. Vanaf deze week begint de Vlaamse Handbalvereniging met een nieuw initiatief: online trainingen. 

Nadat bekend raakte dat de handbalcompetitie definitief zou worden stopgezet werd binnen de Vlaamse Handbalvereniging de Speel Handbal Challenge bedacht. Behalve een leuke bezigheidstherapie werden mensen ook gemotiveerd om op een alternatieve manier te handballen. “De toevloed aan filmpjes kwam uit gans Vlaanderen en via de Vlaamse coach bij HC Visé BM zelfs uit het Luikse” zegt Gerrit Vertommen, recreatiesportcoördinator bij de VHV. “Afgaande op de cijfers, de reacties en het enthousiasme van kinderen en volwassenen kunnen we spreken van een absoluut succes. In navolging van de Speel Handbal Actie pakken we vanaf morgen uit met online-trainingen. Via onze sociale media gaan we clipjes van ongeveer 5 minuten publiceren waarmee kinderen en volwassenen mee aan de slag kunnen. Op deze manier proberen wij als federatie hen blijvend te motiveren om te bewegen en aan sport te doen. Het zijn moeilijke tijden maar samen slaan we ons er doorheen.”

Aan de Speel Handbal Challenge was ook een wedstrijd verbonden. “Sasja en Heist op den Berg worden beloond voor hun originaliteit, het aantal clipjes aangeleverde clipjes en het aantal personen die meewerkten aan de clipjes. Beide clubs krijgen een ballenpakket” besluit Gerrit Vertommen.

Wil je alle clipjes nog eens herbekijken? Surf dan zeker eens naar onze Speel Handbal website: www.speelhandbal.be

KIJKCIJFERS
Totaal aantal kijkers 38991
Gemiddeld aantal kijkers 736

Aantal personen
Volwassenen 150
Kinderen 404

BEREIKCIJFERS
Totaal bereik 130068
Gemiddeld bereik 2454

PROVINCIES (aantal clips)
Antwerpen 22
Oost-Vlaanderen 12
Limburg 10
Vlaams-Brabant 6
West-Vlaanderen 2
Luik 1

PROVINCIES (aantal clubs)
Limburg 6
Oost-Vlaanderen 4
Antwerpen 3
Vlaams-Brabant 3
West-Vlaanderen 2
Luik 1

Meest productieve clubs (aantal clipjes)
Sasja 9
Heist op den Berg 8
Dendermonde 6
Uilenspiegel 5
Atomix 3
Don Bosco Gent 3
Hestia Bilzen 3

Meest productieve clubs (aantal leden)
Heist op den Berg 128
Sporting Pelt 68
HC Visé BM 49
Hestia Bilzen 44
Atomix 39
Uilenspiegel 37

BEKIJK HIER ALLE CIJFERS