Tina Muyllaert verlaat de VHV

Tina Muyllaert heeft begin deze maand afscheid genomen van de Vlaamse Handbalverening. Muyllaert trad op 3 september 2018 in dienst als algemeen manager. Op 1 oktober van vorig jaar werd zij aangesteld tot secretaris-generaal van de Vlaamse Handbalvereniging. Om persoonlijke redenen heeft ze haar functie nu neergelegd. Met Patrick Boes heeft de VHV een opvolger in huis. Boes is zowel secretaris-generaal van de Vlaamse Handbalverenging als van de Koninklijke Belgische Handbalbond.                                                             

In september 2018 zette Tina Muyllaert haar eerste stappen als algemeen manager bij de VHV. Het handbal was geen stap in het onbekende voor Muyllaert als penningmeester van Hannibal Tessenderlo voor het eerst kennismaakte met het handbal en wekelijks in de tribunes plaatsnam om haar drie handballende zonen aan te moedigen. “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan om te beslissen dat ik afscheid neem van de Vlaamse Handbalvereniging” zegt Tina Muyllaert. “Ik heb mijn job altijd met hart en ziel gedaan, maar om persoonlijke redenen heb ik ervoor gekozen om ermee te stoppen. Ik wens mijn team, waarmee ik steeds correct heb samengewerkt, het allerbeste. We gaan in de beste verstandhouding uit elkaar. De liefde voor de sport is niet bekoeld, integendeel. Ik zal nog regelmatig opduiken in het handbal en de prestaties van de nationale ploegen op de voet volgen. Ik wens mijn opvolger Patrick Boes alle succes in de verdere uitbouw van het Vlaamse en het Belgische handbal.” 

Behalve secretaris-generaal van de VHV is Patrick Boes ook sinds 1 augustus secretaris-generaal van het KBHB. Hij zal eind deze maand, samen met de nieuwe nationale voorzitter Jean-François Hannosset spreken over zijn ambities binnen het handbal. Sinds 1 augustus is het secretariaat van de KBHB verhuisd van Ans naar Lummen.

Foto: archieffoto (Jan Stryckers, lid RvB VHV, en Tina Muyllaert) Gala Speler en Speelster van het jaar 2018 - 2019 met dank aan Eddy Vanoppen.