Week van de official: van 3 tot 11 oktober

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Vlaamse Sportfederatie VSF ook dit jaar 'De week van de official' waarbij scheidsrechters, waarnemers, officials ... in de bloemetjes gezet worden. Corona zorgt dit jaar voor een aparte aanpak. Zo zijn er voor officials ook gratis webinars.  De VHV is één van de 35 Vlaamse sportfederaties die dit initiatief ondersteunt. In aanloop van 'De week van de official' hebben wij interviews gepland met scheidsrechters en een waarnemer.

De Week van de Official is een initiatief vanuit 35 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

Ach ... een scheidsrechter: dat is toch normaal dat die op post is? Dat is toch een noodzakelijk kwaad? Zo wordt er mogelijk over scheidsrechters gedacht. Maar ... vergeet niet: zonder hen is er geen sprake van een wedstrijd. Het is een cliché dat altijd wordt benadrukt ... maar het is wel voor 300% waar: geen match zonder een scheidsrechter en/of waarnemer(s). 

En dus moet er meer respect komen, moeten we de scheidsrechters en waarnemers beter begrijpen. Hoe kan dat beter dan hun aan het woord te laten en te vertellen wat ze doen, waarom ze dat zo graag doen en hoe zijn over bepaalde toestanden denken. Vanaf maandag laten we twee scheidrechterskoppels en een waarnemer aan het woord.

- Maandag 5 oktober: interview met Hannah Voordeckers en Kelly Blancaert
- Woensdag 7 oktober: interview met Simon Depoortere – Wim Verschaeve die afgelopen seizoen verkozen werden tot beloftevolle scheidsrechterduo
- Vrijdag 9 oktober: interview met ex-scheidsrechter en huidig waarnemer Raoul Cornelis

Alle interviews worden gepubliceerd via de Facebookpagina van de Vlaamse Handbalvereniging

De Vlaamse Sportfederatie organiseert ook twee gratis webinars:

Maandag 5 oktober: mentale uitdagingen voor officials (ook live te volgen)
Tijdens dit webinar bespreken we de mentale uitdagingen van wedstrijdofficials (gericht op alle sporttakken, zowel jurylid als scheidsrechter). Je krijgt er praktische tips en info om je te helpen naar betere prestaties.
Tijdstip: 20u00 - 21u30

Donderdag 8 oktober: inspiratiesessie met topofficials​
Official worden. Het zit in je bloed. Vlaanderen telt ongeveer 10.000 officials en daar mogen we trots op zijn.
Ook doen heel wat officials het goed in zowel binnen- als buitenland. En we laten enkele van hen aan het woord.
Tijdstip: 19u30 - 21u00

Meer info via: https://www.weekvandeofficial.be/webinars

Op zoek naar promotiemateriaal en/of inspiratie?  https://www.weekvandeofficial.be/inspiratie

Facebookbanner

Template overlay 1

Template overlay 2

Template overlay 3

Template overlay 4

Template Shout out 1

Template Shout out 2