EHF stelt interlands Red Wolves uit

De Europese Handbalfederatie EHF heeft woensdagvoormiddag de Koninklijke Belgische Handbalfederatie officieel op de hoogte gebracht dat de geplande handbalinterlands van volgende week uitgesteld worden naar een latere datum. De EHF neemt die beslissing nadat de KBHB hen op de hoogte stelde van de actuele toestand van de gezondheidscrisis in ons land en de daaraan verbonden maatregelen van verplichte quarantaine bij het spelen van de interland op verplaatsing. 

De voor volgende week geplande EK-kwalificatie interlands van donderdag 5 november op bezoek bij Frankrijk in Chambéry evenals de interland van 7 november tegen Servië in de Hasseltse Alverberg gaan niet door. De Europese Handbalfederatie EHF bracht de KBHB woensdagvoormiddag daarvan op de hoogte. “Uiteraard hadden we veel liever de geplande interlands van volgende week gewoon gespeeld, maar gezien de huidige toestand in ons land was dat niet mogelijk en zou het bovendien onverantwoord geweest zijn” zegt Jean-François Hannosset, voorzitter van de KBHB. “Ik ben tevreden dat de EHF de kritieke situatie waarin we ons bevinden juist heeft ingeschat en adequaat heeft gereageerd. Net zoals wij stellen ook zij de nationale volksgezondheid en die van onze spelers en staf prioritair. Ik ben hen daar dankbaar voor. Het vraagt moed om zo’n beslissing te nemen.” 

De KBHB zal nu samen met de EHF, de Franse en Servische federaties aan tafel gaan zitten om deze twee uitgestelde kwalificatiewedstrijden opnieuw in te plannen.