De KBHB organiseert 3 webinars: Handball business talks

De KBHB organiseert in januari en februari 2021 drie webinars onder de noemer ‘Handball business talks’. De bedoeling is om de zakenwereld en de sportwereld via drie online meetings, waarbij telkens een CEO en een handbalcoach telkens een inhoudelijk debat aangaan, dichter bij elkaar te brengen. De eerste ‘Handball business talks’ gaat door op dinsdag 19 januari. Tom Heeren, CEO van Hubo, en Korneel Douven, coach van HC Visé BM, praten dan over hoe ze in deze covid periode hun team motiveren. 

‘Handball business talks’ is een idee van Alexandre Lechien, extern commercieel manager van de KBHB. “Als commercieel manager is het mijn taak om op zoek te gaan naar budgetten om zo de werking van de nationale teams proberen te garanderen. Zo’n investering van een partner groot of klein gaat verder dan alleen maar het sportieve. Hoe beter iemand de sport leert kennen, hoe groter de kans is dat hij of zij op een dag een kleine en/of grote investering in die sport zal doen. Het organiseren van zulke webinars kan ervoor zorgen dat bedrijfsleiders de sport, en al wat daarin omgaat, beter leren kennen. Het lag dan ook meteen voor de hand dat ik in elke webinar een bepaald onderwerp aansnijd én een CEO en een coach daarover aan het woord laat en hun eigen ervaringen laat delen met de aanwezigen. Zo’n project als sit maakt ook deel uit van de langetermijnstrategie en heeft als doel om het handbal te positioneren als een betrouwbare en relevante partner voor bedrijven, zelfstandigen, KMO’s, grote bedrijven, potentiële en bestaande partners, businessseats of VIP’s.” 

De webinars zijn gepland voor 19 en 26 januari en 2 februari. Deelnemers betalen 15 € voor 3 webinars. Tom Heeren (Hubo) is één van de deelnemende CEO’s. Met de twee andere wordt momenteel nog gesproken. De deelnemende coaches zijn Korneel Douven (HC Visé BM), Jo Smeets (Bevo, T2 Red Wolves) en Bram Dewit (beloften United Tongeren). Op 19 januari wordt er gesproken over hoe je een team managet in tijden van corona. Eén week later gaat het over de integratie ven een nieuw lid in een team. Tijdens de afsluitende webinar van 2 februari wordt er gesproken over de correlatie tussen sport en de zakenwereld. “Het is de bedoeling dat de deelnemers aan zo’n webinar ook actief vragen stellen” zegt Alexandre Lechien. “Tijdens de uiteenzetting kunnen ze die via een chatbericht bezorgen. Nadien maak ik een selectie en stel ik, afwisselend in het Nederlands en het Frans, de vragen.” 

Geïnteresseerden kunnen inschrijven via de websites van de handbalfederaties: www.handbal.be of www.handball.be

Interesse? Schrijf je dan in VIA DEZE LINK