EURO 2020 - update groepsfase 1

De eerste groepsfase van het EK Handbal van de dames in Denemarken is afgewerkt. Nederland wist zich op de valreep te plaatsen voor de volgende gropesfase. Een overzicht.

In Groep A stoot Frankrijk door met het maximum van de punten. In een rechtstreeks duel voor groepswinst versloeg Frankrijk Denemarken met 23 - 20. Denemarken eindigt als tweede. Montenegro versloeg met het kleinste verschil Slovenië en stoot ook door. Slovenië is uitgeschakeld. Eindstand 23 - 22.

In Groep B versloeg Rusland Zweden met 30 - 26. Rusland wint de groep met het maximaal aantal van de punten. Zweden eindigt als tweede met 4 punten. Spanje stoot als derde door. Het versloeg Tsjechie met 27 - 24. Tsjechië is uitgeschakeld.

In Groep C was het uitkijken of Nederland zich alsnog zou kunnen kwalificeren. De wereldkampioen had haar eerste twee wedstrijden verloren. Gisteren werd er wél gewonnen van Hongarije, 28 - 24. Halfweg keken de Nederlandse dames tegen een 13 - 15 achterstand aan. Maar Oranje herpakte zich in de tweede helft en versloeg Hongarije. Kroatië versloeg Servië en gaat als groepswinnaar naar de volgende groepsfase. Hongarije, Nederland en Servië eindigen met twee punten. Op basis van het onderlinge resultaat tussen deze landen eindigt Servië als laatste in de poule en neemt Nederland twee bonuspunten mee naar de hoofdronde.

Wedstrijdschema Nederland volgende groepsfase:

10 december 20:30 uur Nederland – Noorwegen
14 december 18:15 uur Nederland – Duitsland
15 december 16:00 uur Nederland - Roemenië

In Groep D eindigt Noorwegen met het maxiamaal aantal van de punten. In hun laatste wedstrijd versloegen ze Roemenië met 20 - 28. Duitsland, met Xenia Smits die twee keer scoorde, speelde 21 - 21 gelijk tegen Polen dat met één punt uitgeschakeld is. Roemenië eindigt als derde en stoot door.

Indeling en stand groepen

Foto vrij van rechten met dank aan NHV