Vandaag begint het WK-handbal in Egypte

Van 13 januari tot en met 31 januari wordt in Egypte het WK-handbal georganiseerd. Voor het eerst nemen aan dit wereldkampioenschap 32 landen deel.

Tsjechië en de Verenigde Staten hebben in laatste instantie moeten afhaken nadat enkele spelers positief hadden getest op corona. Noord-Macedonië en Zwitserland nemen hun plaats in. Bij Tsjechië legden twaalf spelers en twee coaches een positieve coronatest af. Nog eens vijf spelers zijn omwille van andere gezondheidsredenen niet beschikbaar. Het Amerikaanse team, dat nog in Denemarken verblijft, kampt met een corona-uitbraak. Tien spelers zijn besmet. Na een nieuwe testronde hoopten de Amerikanen alsnog naar Egypte te kunnen afreizen, maar uiteindelijk dienden ze ook forfait te geven

Vanwege corona zijn er geen toeschouwers toegelaten. Er werd eveneens beslist dat noch lokale, noch internationale pers van buiten de toernooibubbel toegang krijgen tot de wedstrijden, behalve de media die verantwoordelijk is voor de verslaggeving over het toernooi.

Alle wedstrijden kunnen via livestream gevolgd worden.  In de openingswedstrijd neemt gastland Egypte het op tegen Chili.

Bekijk de wedstrijden via DEZE LINK