Eerste webinar Handbal Business Talk is een succes

Dinsdagavond 19 januari organiseerde Alexandre Lechien, commercieel verantwoordelijke van de KBHB, een eerste van in totaal drie webinars waarin hij telkens een handbalcoach tegenover een CEO zet en hen laat discussiëren over de stelling van de dag. Gisteren namen Korneel Douven, coach van HC Visé BM, en Tom Heeren, CEO van HUBO, deel aan het eerste webinar met als onderwerp: hoe manage je jouw team in tijden van corona? 

Het eerste  tweetalig webinar trok de aandacht van 36 deelnemers afkomstig uit alle hoeken van het land. “Van bestuurders tot coaches en handballiefhebbers. Het was een mooie mix”, zegt organisator Alexandre Lechien. “Ik had vier thema’s voorzien waarover er kon gepraat worden. Het eerste thema ging over de emoties die deze pandemie losmaakt en hoe daar in groepsverband, team en personeel, mee om te gaan om het dan te hebben over de impact die dit alles heeft op ons dagelijks leven. In het thema over de strategie hadden we het over het in stand houden van de activiteit (trainingen en werk) en werd er gesproken of er een verschil was met de eerste lockdown om te eindigen met het onderwerp motivatie. Hoe hou je de spelers en het personeel scherp in deze moeilijke en uitzonderlijke periode.” 

Stof genoeg dus voor een boeiend gesprek met twee ervaren managers: Korneel Douven vanuit het standpunt van de coach, Tom Heeren vanuit het standpunt van CEO. Het werd al heel snel duidelijk dat sport en zaken heel veel met elkaar gemeen hadden. Zowel in Visé als in de Hubo-vestigingen kwam het stopzetten van de activiteiten bikkelhard aan en zorgde het niet alleen voor teleurstelling maar ook voor onzekerheid. Het belang van goede communicatie werd duidelijk om op die manier de onzekerheid, en soms ook angst, zoveel als mogelijk proberen te beperken. Hubo zag een vertienvoudiging van de onlineverkoop. Online werd ook op sportief het nieuwe normaal voor spelers die een individueel programma kregen. 

Volgende week dinsdag wordt een tweede webinar georganiseerd met als sprekers Jo Smeets, T2 van de Red Wolves en hoofdcoach bij Bevo en Jean-Philippe Janssens, sales and marketingmanager bij Insaver. Het onderwerp waarover er gesproken wordt hoe een nieuwe speler/personeelslid geïntegreerd wordt in een bestaand team. 

Wil je deelnemen? Dat kan: inschrijven via DEZE LINK. Je inschrijving wordt definitief na het betalen van 15 €.