Uitstel van het blanco seizoen 2020-2021

- De voor 20-21 februari 2021 geplande start van het handbal is, gezien het sportprotocol dat tot 1 maart 2021 geldt, niet mogelijk.

- De kalender blijft zoals hij is om de reservering van de sporthallen te garanderen. De geplande wedstrijden worden geannuleerd tot een volgende communicatie van de KBHB.

- Zodra er zekerheid is over de nieuwe maatregelen, zal de KBHB communiceren over het mogelijke weekend dat er gestart kan worden, rekening houdend met de verschillende termijnen voor groeps- en contactvoorbereiding.

Ter herinnering:

- Jongeren -13 jaar: het kampioenschap begint zo snel mogelijk.
- Jongeren -14/-16: minimum 2 weken
- Jongeren -18 jaar: minimaal 3 weken
- Senioren: minimaal 3-4 weken

In de praktijk betekent dit dat wij afhankelijk zijn van de voorwaarden om in groepsverband en met contact te kunnen handballen. Zodra dit besluit door de autoriteiten bekend zal zijn gemaakt, zal het altijd noodzakelijk zijn de aanbevolen 3 weken van voorbereiding in groep en met contact in acht te nemen! De weken voor contact en groepstraining (2-3 weken) kunnen worden beschouwd als fysieke voorbereiding. Dit kan worden gedaan zonder contact in kleine groepen.

De KBHB heeft nog steeds de intentie om de finales van de Beker van België voor dames en heren, gepland voor zaterdag 8 mei in Hasselt, te laten doorgaan. Of dat zal lukken hangt eveneens af van de op dat ogenblik geldende maatregelen voor de sport.