HANDBALZOMER

Beste handbalvrienden

Intussen is het alweer enkele maanden geleden dat er wedstrijden georganiseerd konden worden. Het staat vast dat we allemaal zo snel mogelijk weer willen handballen.
Voor de jeugd zijn er al enkele versoepelingen, maar het voor ons vertrouwde handbal wordt zonder twijfel gemist.

Op dit moment zijn er VHV-Rondetafelgesprekken lopend tussen de Vlaamse Handbal Vereniging en alle Vlaamse clubs. Zo wil de VHV graag ontdekken wat er leeft bij de handbalclubs en zich een beeld vormen van hoe de clubs deze crisis doorkomen en hoe ze de nabije toekomst zien.
Tijdens deze gesprekken is er zeker ruimte voor dialoog. Het is belangrijk dat iedereen - in de mate van het mogelijke - tevreden gesteld wordt en zijn mening kan geven.

Aanvullend op de gesprekken hebben de clubs een enquête ontvangen waarin we specifiek peilen naar de mening over handbal tijdens de zomer. We verwachten namelijk dat, als er versoepelingen komen, deze eerst zullen gelden voor sport in openlucht.

Omdat we graag weer handbal willen aanbieden en de uitval van leden beperken, denken we na over een zomercompetitie op openluchtterreinen (zand, gras of verhard terrein) of enkele tornooien tijdens de zomermaanden. Een laagdrempelig format, zonder veel verplichtingen, is hierbij het uitgangspunt. De focus van een eventuele zomercompetitie ligt absoluut op het aanbieden van speelgelegenheid en plezier.

Hoe meer input we krijgen over een handbalzomer, hoe beter en completer we een toegankelijke formule kunnen uitwerken. Heb je vragen of ideeën? Neem dan contact op via het e-mailadres gerrit.vertommen@handbal.be.

We hopen samen met jullie op een zomer waarin weer gehandbald kan worden!