Maatregelen voor de sportsector vanaf 8 maart

Op de VHV-website onder de tab ‘Corona’ (http://www.handbal.be/nl/corona) kan de meest recente informatie vanuit de VSF inzake de laatste beslissingen van het Overlegcomité (gericht op sport) geraadpleegd worden.

Als er dit seizoen wél nog gehandbald mag worden, blijft het laatste standpunt, bevestigd door de RvB, van kracht. Dit betekent dat, wanneer het weer kan, de blanco competitie (geen kampioenen, stijgers en dalers op het einde van het seizoen) verder afgewerkt zal worden De kalender blijft zoals hij is om de reservering van de sporthallen te garanderen en de geplande wedstrijden die niet kunnen doorgaan, worden niet ingehaald. Bij een eventuele heropstart zal er steeds rekening gehouden worden met de verschillende termijnen voor groeps- en contactvoorbereiding.

Ter herinnering:

- Jongeren -13 jaar: het kampioenschap begint zo snel mogelijk.

- Jongeren -14/-16: minimum 2 weken

- Jongeren -18 jaar: minimaal 3 weken

- Senioren: minimaal 3-4 weken

In de praktijk betekent dit dat wij afhankelijk zijn van de voorwaarden om in groepsverband en met contact te kunnen handballen. Het zal altijd noodzakelijk zijn de aanbevolen 3 weken van voorbereiding in groep en met contact in acht te nemen.