OPLEIDINGEN

De VHV organiseert in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool trainersopleidingen handbal. De Vlaamse Trainersschool is een samenwerkingsverband tussen Sport Vlaanderen, de Vlaamse universiteiten en hogescholen met een opleiding L.O. en de erkende Vlaamse sportfederaties. De Vlaamse Trainersschool  staat zo onder andere in voor de algemene opleidingsgedeeltes, de administratie, de inschrijvingen, toekennen van vrijstellingen,…. Voor meer info en inschrijvingen kan je terecht op de website van VTS.

De opleidingsstructuur in handbal ziet er alsvolgt uit :

De VTS opleidingsstructuur start met de Initiator-cursus en loopt door tot Trainer A-niveau. Hiervoor kan je nog de Aspirant-initiatorcursus volgen, een cursus van 16u gericht op de begeleiding van de allerjongsten. Ben je Trainer A handbal, dan kan je nog een internationale cursus volgen om het diploma EHF Master Coach te behalen. Deze Mastercoach wordt om de 2 jaar door de EHF zelf georganiseerd in 4 modules, ofwel door bepaalde nationale federaties.

Wil je nog meer concreet inzicht in de opleidingen, neem dan een kijkje in de vernieuwde opleidingsstramienen.

Vrijstellingen, EVK – EVC - procedure

Voor de algemene gedeeltes gegeven door VTS, is het mogelijk een vrijstelling te verkrijgen. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan hier een kijkje. 

Je vindt daar ook meer info over het opstarten van een EVK-procedure (Elders Verworven Kwalificatie),  als je bv een buitenlands trainersdiploma wil laten gelijk stellen, of een EVC-procedure (Elders Verworven Competenties), hier tracht je vrijstelling of een kwalificatie te bekomen via het aantonen van competenties. Let wel: een EVK/EVC-procedure vraagt tijd en geld, en geeft niet automatisch recht op een gelijkstelling of vrijstelling. 

Opleidingen op komst

  • Aspirant-initiator : info wordt nog verspreid
  • Initiator : 
    • Start 8 oktober 2022: Houthalen/Hasselt
    • 2de cursus start in 2023
  • Instructeur B : cursus voorzien voor 2023-2024
  • Trainer B : cursus voorzien voor 2023-2024
  • Trainer A : start januari 2023

    Aanbod Handbal

Algemeen gedeeltes VTS