BIJSCHOLINGEN

Zich permanent bijscholen behoort tot de competenties van een bekwame trainer. Door het volgen van bijscholingen doe je sporttechnische kennis op, vergroot je je ervaring en kan je knowhow uitwisselen met andere trainers. Hieronder vinden jullie een lijst met bijscholingen, georganiseerd door de VHV, de handbalclubs of externe organisaties, die erkend zijn door de VHV in het kader van de trainerslicenties en het JeugdSportFonds. 

Vergeet ook niet een kijkje te nemen op de website van de Vlaamse Trainersschool voor de VTS plus bijscholingen.
Dit zijn interessante sporttakoverschrijdende bijscholingen voor trainers en begeleiders. Wil je deze (of andere nog niet-erkende) bijscholingen laten meetellen voor de trainerslicenties of als erkende bijscholing voor sporttechnische coördinatoren, stuur dan een mailtje naar gerrit.vertommen@handbal.be of het jeugdsportfonds@handbal.be
 
Neem ook zeker eens een kijkje op het digitale youtube kanaal van de EHF (Europese Handbal Federatie), hier zijn bijscholingen voor uiteenlopende doelgroepen te vinden: https://www.youtube.com/user/EHFCANTeachingVideos
 

NIEUWE bijscholingen 

 
Voor meer info, klik op de groene link
Credits tellen mee voor de A,B,C - trainerslicenties. Aantal u = aantal credits (--> 2u = 2u ; 1,5u = 2u eveneens), tenzij anders vermeld.
 
De Vlaamse Trainersschool biedt ondertussen via webinars verschillende interessante sporttakoverschrijdende bijscholingen aan, de zogenoemde VTS plus bijscholingen.
 
 
 
Woensdag 22.03.2023 : VHV Bijscholing 'Time Out tegen Pesten' - Flyer
 
Zaterdag 11.03.2023 : Bijscholing Keeper (organisatie: Thor) - Flyer
 

medische BIJSCHOLINGEN

Donderdag 24.11.2022 : "Concussion - from acute injury to return to sport" : Flyer. Erkend voor 2 credits i.k.v. de trainerslicenties A,B,C.

 

VOORBIJE BIJSCHOLINGEN

 

VTS Dag van de Trainer  : vindt plaats op zaterdag 10 december 2022. Klik hier voor de link naar de website.

Er staan 2 handbalsessies op het programma met Gino Smits, huidig bondscoach Women 18 van Duitsland !
9u30-10u45 : 1 tegen 1 duel (aanval en verdediging 12 jarigen) : meer info via deze link.
11u-12u15 : Ontwikkeling van speelvaardigheden : meer info via deze link
Bijscholingen tijdens de Dag van de Trainer worden erkend in het kader van de trainerslicenties A, B en C (2 credits per sessie) en voor de sporttechnische jeugdcoördinatoren i.k.v.  het JSF.
 

Dinsdag 18.10.2022 : EHF Webinar “Baby Handball (3-6j)” : https://hopin.com/events/ehf-activities-webinar-series-vanessa-patucca-bourgeais-baby-handball  

Zaterdag 8.10.2022 : GES-bijscholing Hestia Bilzen - Gebruik van de foamroller : Flyer

Vrijdag 30.09.2022 : Workshop met Bondscoach Clément Petit te Uilenspiegel, Wilrijk: zie link voor meer info

Woensdag 28.09.2022 : EHF Webinar “Hand The Ball” : https://hopin.com/events/ehf-activities-webinar-series-jennie-jennell-hand-the-ball#top

Dinsdag 27.09.2022 : “Het voorkomen van lage rug klachten bij handballers” te Zandvliet : Flyer 

VHV Handbalsymposium van 14 juni t.e.m. 22 juni 2022 : klik hier voor meer info.
 
VTS Plus Marathon :  van maandag 7 maart tot en met donderdag 31 maart 2022 organiseert de Vlaamse Trainersschool de 2e editie van de befaamde 'VTS Plus Marathon'.  Elke weekavond van maandag tot donderdag worden er talloze webinars aangeboden, met stuk voor stuk kwaliteitsvolle sprekers! Op maandag en woensdag is er telkens keuze uit meerdere sporttakoverschrijdende webinars, op dinsdag en donderdag vinden er sporttakspecifieke webinars plaats. Klik hier voor meer info.
Op dinsdag 15 maart is er een VHV bijscholing met Gert-Jan De Vis met als thema  Sprongkrachttraining in handbal.